Aromaterápiás masszázs tanfolyam

 

SZERVEZÉS ALATT!

Letölthető jelentkezési lap: ITT!

Tanfolyami jelentkezés a kitöltött jelentkezési lappal a bessimeon@gmail.com email címen.

 

Az aromaterápiás masszázs egy igazi masszázs különlegesség. Az aromaterápiás masszás a masszázsok királynője. Finom, érzékekre ható, simogató és lágy. Nemcsak annak, aki kapja, de annak is, aki adja.

Ezt a különleges masszázsfajtát sajátíthatják el ezen tanfolyamunkon a kedves hallgatók.

A tanfolyamon a hallgatók megtudhatják többek között, hogy hogyan készíthetnek az aromaolajok felhasználásával finom vendégváró italt, vendégváró süteményt, mely illóolajjal lehet hangulatot fokozni, mely illóolajjal lehet relaxált állapotba hozni a vendéget, mely növényi illóolajjal gyógyíthat sebeket, vagy éppen kezelheti a visszeres területeket.

 

Kiknek ajánljuk ezt a képzést?

Az aromaterápiás-masszázs tanfolyamot előképzettség nélkül bárki elvégezheti!

Ajánljuk ezt a képzést mindazoknak, akik szeretnének emberekkel foglalkozni, akik szeretnének embertársaikon az érintés gyógyító erejével és az illóolajok terápiás hatásaival segíteni. Akik munka mellett, vagy főállású vállalkozóként, alkalmazottként szalonokban, wellness központokban masszázs szolgáltatással szeretnének elhelyezkedni. Vállalkozásuk tevékenységi körét bővíteni.

 

Mit tanulunk a képzésen, mi a célunk?

Célunk olyan szakemberek képzése, akik az elméleti és gyakorlati ismeretanyag elsajátításával, képesek lesznek egy teljes testet érintő – aromaterápiás masszázsszolgáltatást nyújtani. Figyelembe veszik az adott vendég kéréseit, panaszait és a tanfolyamon kifejlesztett készségeket ezek szerint alkalmazzák.

 

 

A masszázs önmagában is eredményes kezelési mód, de az illóolajok kedvező hatásaival, az aroma-masszázsolajokkal kiegészítve a kezelés jóval hatékonyabb lehet. Az illóolajos /aromaolajos masszázs általában lassú, gyengéd, masszázsfogások alkalmazásával kezdődik, elősegítve az olaj bőrbejutását. Az illóolajok segítik az izmok ellazulását, serkentik a nyirokrendszert, jó hatással van a keringésre. Fokozzák a szervezet természetes méregtelenítését. A kezelés megfiatalítja, táplálja, tisztítja a bőrt. Az aromaolajos masszázskezelés hatékony eszköz lehet a stressz, a feszültség oldására, a fáradtság megszüntetésére, ellazítja a testet. Fontos szerepe lehet a megelőzésben, az egészség megőrzésében. Segíti az egészséges immunrendszert a fertőzések leküzdésében. Az aromás illóolajok nem csak a bőrön keresztül fejtik ki hatásukat, hanem illatanyagaiknak belégzése is fontos szerepet játszik a masszázskezelésben.

 

Tanfolyami költség:

55.000,-  / fő (elmélet távoktatásban + 12 tanóra gyakorlat (12 x 45 perc))

A tanfolyam felépítése:

Elméleti oktatás - távoktatás keretén belül a tananyagot a hallgatók otthon sajátítják el    - az így elsajátított tudásról a hallgatók írásban adnak számot

 

A gyakorlati oktatás:

Melynek során a hallgatók egymást masszírozva elsajátíthatják az aromaterápiás céllal végzett masszázs fogásait, technikáit és sorrendjét.

Órarend:

Elmélet: távoktatás keretén belül

Gyakorlat: 2 intenzív gyakorlati nap (13  x 45 perc)

A vizsga végeztével a hallgatók Tanúsítványt kapnak, mely alapján a hallgatók képessé válnak önállóan is aromaterápiás masszázs kezelést végezni, és ebben a tevékenységi körben egyéni vállalkozói igazolványt kiváltani. Tevékenységi kör Teor-száma: 960401

 

Aromamasszázs alkalmazása:

 • megfázás, influenza
 • emésztési zavarok
 • fejfájás
 • a hormonrendszer egyensúlyának felbomlása
 • menstruációs zavarok
 • változókori problémák
 • különböző fizikai és sportsérülések
 • egyes bőrbetegségek
 • alvászavarok
 • lassú anyagcsere, emésztési problémák
 • stressz okozta panaszok kezelésére

Az illóolajok erősen koncentrált formában előállított olajok, melyek hígítás nélkül nem alkalmasak masszírozásra, erős reakciókat , allergiás tüneteket válthatnak ki. Hígításra minden olyan jó minőségű, hidegen sajtolt növényi olaj alkalmas, melyek önmagukban is használhatóak, mint masszázsolajok. Az aromamasszázs során alkalmazott illatos masszázsolajok készen kaphatók, de otthon is előállíthatóak. Az aroma-mamasszázs olajok előállításakor 20-50 ml növényi olajhoz 10-20 cseppet (erősebb illatú olajoknál 3-4 csepp is elegendő) keverünk az illóolajokból, alaposan összerázzuk, majd 1-2 hétig állni hagyjuk, hogy az illatanyagok jól összeérjenek. Az így elkészített keveréket barna, vagy kék üvegben tároljuk, mely megvédi a napfény káros hatásaitól. A keverék csak a növényi olaj flakonján feltüntetett szavatossági idő lejártáig használható. A lejárt szavatosságú olaj kellemetlen szagot áraszt.


Néhány recept, melyek az aroma-masszázskezelések során alkalmazhatóak (aroma-masszázsolaj):
 • Stressz oldására: 15 csepp muskotályzsálya / 10 csepp citrom / 5 csepp levendula, 50 ml növényi olaj
 • Alvást elősegítő olaj: 15-20 csepp római kamilla 50 ml növényi olaj
 • Izomfájdalom esetére: 3 csepp gyömbér, 2 csepp fekete bors, 5 csepp borsmenta, 5 csepp eukaliptusz, 50 ml növényi olaj.
 • Aromaterápiás masszázsolaj derékfájás enyhítésére: 2 csepp eukaliptusz olaj + 2 csepp levendulaolaj + 1 csepp citromolaj, 20 ml növényi olaj.
 • Nyugtató hatású masszázsolaj: 4 csepp ylang ylang olaj + 3 csepp jázmin olaj + 2 csepp geránium olaj 20 ml növényi olaj.
 • Aromaterápiás masszázsolaj a keringés javítására: 6 csepp levendulaolaj + 4 csepp rozmaring olaj + 2 csepp vetiver olaj 4 csepp szezámolaj.
 • Fájdalomcsillapító masszázsolaj ízületekre: 3 csepp fenyő olaj + 3 csepp eukaliptusz olaj + 3 csepp tömjén olaj 20 ml növényi olaj.
 • Relaxáló hatású aromaterápiás masszázsolaj: 3 csepp neroli olaj + 2 csepp jázmin olaj 20 ml növényi olaj.
 • Érzéki testmasszázs: 2 csepp pacsuli olaj + 3 csepp geránium olaj + 3 csepp rózsaolaj 20 ml növényi olaj.